Appels met peren: Hoe kies je een hostingbedrijf?

Je bent op zoek naar een goed hostingbedrijf voor je website of je e-mail. Online vind je van alles. Goede en slechte recensies, maar nog steeds is het lastig te bepalen waar je goed aan doet. Bovendien hebben de meeste mensen niet genoeg technische kennis. Niels Rolvink, IT-specialist bij VinkIT, had laatst weer een mooi voorbeeld waarin de kwaliteitsverschillen op het gebied van hosting naar voren komen.

“Een klant stuurde me een voorstel door van een goedkopere server host. Het bleek dat die andere server host echt tientjes goedkoper was dan wij. Hoe is dat mogelijk? Ik had er niet direct een antwoord op, dus besloot ik zelf een server hosting abonnement af te nemen. Meten is weten! Voor mij is de prijs van serverhosting een reflectie van betrouwbaarheid, ondersteuning, performance en garantie in geval van calamiteiten. In mijn beleving moet op een van de vier een compromis gesloten worden om goedkoper te zijn. Hier kwam ik op uit:”

Betrouwbaarheid

Het hostende bedrijf is een in Nederland gevestigd bedrijf met een goede reputatie, hardware op Nederlandse bodem in gecertificeerde datacenters. Alles keurig op orde.

Ondersteuning

Is additioneel af te nemen | Bij VinkIT is dit inclusief.

Performance

Viermaal een 2.3 Ghz cpu | In feite ook gelijk. VinkIT heeft een iets hogere snelheid, namelijk 2.4 Ghz.

Garantie

Als de hardware faalt kun je 24/7 contact opnemen, en krijg je binnen maximaal een uur reactie. | Dat is vergelijkbaar met wat VinkIT doet.

Zo op het eerste oog wijkt alleen de ondersteuning af. Maar de resultaten van de stresstest waren zoveel minder dan die van VinkIT dat we verder zijn gaan zoeken. Wat bleek nu, de cpu is misschien wel 2.3 Ghz, maar het model is uit 2010 terwijl onze cpu uit 2021 komt. Voor de basiswebsite is dat geen probleem maar voor de iets meer eisende klant scheelt dit enorm. Goedkope hosting is iets waar veel consumenten de fout mee ingaan. Je moet je realiseren dat de snelheid van een website/webshop een grote rol speelt bij de vindbaarheid in zoekmachines.

“Hostingbedrijven kopen servers. Je hebt kwalitatieve servers met een hoge snelheid en uptime en je hebt oude / goedkope servers met slechtere prestaties en hogere downtime. Op welke server komt jouw website te staan als je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten?”

Zo zie je maar, er is altijd een reden waarom iets goedkoper is. Voor het prijsverschil van een paar tientjes moet je dat compromis helemaal niet willen sluiten. Uiteindelijk besluit je natuurlijk zelf, maar wij zullen er alles aan doen om de kwaliteitsverschillen te laten zien.

Houd rekening met je eigen kennisniveau

  • Als je weinig kennis hebt van IT, hosting en websites, laat het dan gewoon aan VinkIT over. Je krijgt van ons een eerlijk en oprecht advies. De iets hogere kosten hiervoor zijn dat meer dan waard.
  • Doe je veel met je website, houd je er dan ook rekening mee dat je beter regelmatig een backup kan maken van jouw website? Mocht je dan een fout maken, dan kan VinkIT een eerdere versie van je website terugzetten.
  • Jarenlang heeft VinkIT zich verdiept in het beste hostingadvies. Wij kennen al onze klanten persoonlijk, dus wij weten ook wat je nodig hebt. En is er toch iets aan de hand, dan staan wij altijd klaar.

VinkIT biedt elke vorm van hosting aan. Ons onderscheidende vermogen zit vooral in het persoonlijke contact, waardoor een veel betere analyse gemaakt kan worden van jouw behoeften. Bovendien krijg je onpartijdig advies zonder ingewikkelde technische termen in alledaagse taal. Ons doel is alleen maar dat jouw website goed werkt.

Ben jij enthousiast geworden? Wij hebben een eenmalige aanbieding voor onze bloglezers. Dan kun je zelf ervaren waar VinkIT voor staat. Mail ons voor meer info!